Smaakprofiel Verfijnd
Om je te voorzien van de koffie die perfect bij jouw smaak past,
ontwikkelde D.E vier smaakprofielen: Verfijnd, Rond, Intens en Espresso. Ontdek alles over het smaakprofiel Verfijnd!
Welke smaken centraal staan bij een Verfijnd smaakprofiel
Koffies uit een Verfijnd smaakprofiel komen uit een heerlijk zachte en harmonieuze melange. Die dankt zijn smaakbeleving aan de speciaal geselecteerde milde Arabica koffiebonen. Deze bonen zijn verwerkt in zowel een heerlijke bonenmix als filterkoffie en koffiecups.
"Smaken die je kunt herkennen zijn licht zoete en fruitige tonen. Ook proef je een hint van citroen" - Meesterblender Peter Veenendaal
Hoe de Verfijnde koffie aan haar eigen smaak komt
Voordat jij kunt genieten van een Verfijnd kopje Douwe Egberts koffie, doorloopt de koffieboon een geheel eigen proces.
De koffiebonen die bij dit Verfijnde smaakprofiel passen komen uit landen in de zogeheten koffiegordel. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 17 en 23 graden en door de vele neerslag is de grond goed vruchtbaar.
Ideaal voor de lekkerste koffiebonen! Benieuwd naar de oorsprong van koffie?
Melangeren
Het is belangrijk dat de koffiemeesters de juiste bonen selecteren voor een Intens smaakprofiel. Het gaat hierbij om koffiebonen die goed tegen een lang brandproces kunnen. Dit selectieproces heet melangeren. Nieuwsgierig welk effect melangeren heeft op jouw koffie?
Branden
De koffie uit een Intens smaakprofiel krijgt een eigen smaak door het lange brandproces. Dit proces maakt de koffieboon niet alleen donker van kleur, maar verandert ook de smaakbeleving. De koffie krijgt een volle smaak, waarin bittere en zoete accenten elkaar afwisselen. Wil jij meer weten over brandingsprocessen?
Hét recept waar Verfijnde koffie perfect tot haar recht komt
De zachte en lichte smaken die bij een Verfijnd smaakprofiel horen, vind jij terug in de Party Latte! De heerlijke combinatie van Douwe Egberts Verfijnde koffie en marshmallows zal jou versteld doen staan. Wij dagen jou uit om deze te proberen. Haal de koffie in huis en het proeven kan beginnen!