Terug naar het overzicht

Koffie Chocolade Cheesecake

Koffie Chocolade Cheesecake, de ideale lekkernij voor tijdens Pasen. Zet er een grote pot koffie bij en geniet!

Bereidingstijd: 20 minuten + 60 minuten oventijd + minimaal 3 uur koelen


Ingrediënten (voor ongeveer 12 personen):

Voor de cheesecake

  • 2 rollen Oreo koekjes (300 gram)
  • 75 gram boter + extra om in te vetten
  • 4 x 100 gram roomkaas
  • 500 ml magere kwark
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • Rasp van ½ sinaasappel
  • 200 ml sterke koffie

Voor de topping

  • 200 gram pure chocolade, in blokjes
  • 200 ml verse slagroom
  • 100 ml sterke koffie
  • Paaseitjes in verschillende smaken en kleuren

Benodigdheden:

  • Springvorm van 24cm doorsnee
  • (hand)mixer
  • Pannetje
  • Bakpapier

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Oreo koekjes. Smelt de boter en vermeng met de koekkruimels. Verdeel over de springvorm en druk goed aan. 

2. Klop de roomkaas samen met de suiker los met de mixer. Voeg dan de kwark, eieren, sinaasappelrasp en de koffie toe. Mix tot een egaal beslag. Giet op de koekbodem. Zet in het midden van de oven en bak in zo’n 60 minuten gaar. De cheesecake mag nog een beetje wiebelig zijn. Bij het afkoelen stijft hij nog op. Als de cheesecake op kamertemperatuur is zet je hem in de koelkast. Laat minimaal 2 uur opstijven.

3. Maak ondertussen de chocolade koffie ganache. Verwarm hiervoor de slagroom met de koffie in een pannetje. Laat het niet koken. Doe de chocoladeblokjes in een kom en giet de warme room erover. Roer door tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache iets dikker worden en giet dan over de cheesecake. Hak een paar paaseitjes in stukjes en verdeel over de taart.

Zet een verse pot koffie en dan… Vrolijk Pasen!