Haagse hopjes met Aroma Rood filterkoffie

Bereidingstijd:
25 minuten + 90 minuten kooktijd
Benodigdheden
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bakring 27×20 cm
  • Pan
  • Kook thermometer
  • Siliconen spatel
  • Keukenrol
  • Scherp mes zonder kartels
  • Evt. wit bakpapier

Vind jij Haagse hopjes ook zo lekker? Maak ze nu met onze D.E. Aroma Rood filterkoffie. Geniet ervan in combinatie met een lekkere kop Aroma Rood koffie!

Ingrediënten

  • 450 gram water
  • 75 gram D.E Aroma Rood filterkoffie
  • 500 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram schenkstroop
  • 125 gram slagroom
  • 100 gram roomboter
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. 01

    Zet een sterke koffie van het water en de aroma rood filterkoffie.

  2. 02

    Weeg 250 gram van de sterke koffie af, doe dit in een pan en breng het aan de kook op een matig warme hittebron.

  3. 03

    Voeg de kristalsuiker en de schenkstroop toe en roer het door tot de suiker opgelost is. Voeg daarna de slagroom en de roomboter toe en roer het door tot ook dit gesmolten is.

  4. 04

    Kook de massa tot het een temperatuur heeft bereikt van 140 graden. Roer iedere 5 – 10 minuten even door de kokende massa.

  5. 05

    Laat een druppel van de kokende hopjes massa in een bakje met koud water glijden. Wordt het (bijna) gelijk zo hard en breekbaar als glas, dan is de massa heet genoeg. Is dit niet het geval kook het dan nog even door.

  6. 06

    Stort de hete massa in een bakblik en laat het ongeveer 15 minuten afkoelen.

  7. 07

    Snij de massa in de lengte in 8 repen en in de breedte in 12 repen. Maak hiervoor een mes vettig met de zonnebloemolie. Zorg dat je de vierkantjes goed doorsnijdt en laat het volledig afkoelen.

  8. 08

    Verwijder de hopjes uit de springvorm en breek de hopjes plaat in stukjes.

  9. 09

    Verpak ieder hopje, als een toffee in een bakpapiertje.

D.E Nieuwsbrief