Terug naar het overzicht

Kruidnoten Tiramisu

Ben jij ook zo gek van kruidnoten? Dan moet je dit recept zeker proberen! Met dit heerlijke recept haal jij het feestgevoel in huis. Deze snelle variant kun je een dag van te voren maken, maar ook gelijk serveren!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 150 ml mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 200 gram kruidnoten
  • Kopje vers gezette Douwe Egberts espresso
  • Cacaopoeder
  • 20 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 30 ml Amaretto


Benodigdheden

  • Mooie glaasjes
  • Zeefje


Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom met vanillesuiker op.
  2. Mix de mascarpone met de 20 gram poedersuiker en spatel dit door de slagroom.
  3. Zet een kopje Douwe Egberts espresso of maak een lungo, afhankelijk van de gewenste sterkte van de koffiesmaak. Voeg vervolgens de amaretto toe. 
  4. Laat de kruidnoten kort weken in het koffie amaretto mengsel. Leg ze op de bodem van het glas. Een aantal kruidnoten hou je apart voor decoratie.
  5. Schep een lepel van het mascarpone en slagroom mengsel op de kruidnoten. Dit herhaal je tot dat het glaasje vol is.
  6. Zeef een laagje cacao over de glaasjes.
  7. Hak de overgebleven kruidnoten fijn en garneer hiermee de tiramisu. Smullen maar!

Je kunt de amaretto ook weglaten voor een alcoholvrije kruidnoten tiramisu! Wil je toch de amandelsmaak behouden? Gebruik dan bijvoorbeeld Monin Amandel siroop.